Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, September 20, 2012

Langkahku ke sana....

Ya Allah....

Nervous nye....nervous nye...

Dalam kepala, seribu satu persoalan.

1. Macam mana kerja tempat baru nanti?
2. Boleh ke aku belajar benda baru?
3. Boleh ke aku survive kat tempat baru?
4. Boleh ke orang sana terima aku?
5. Nak kawan dengan siapa?
6. Bos macam mana?
7. Rakan sekerja macam mana?
8. Sama ke keje kt kem. macam keje kat jab. ?
9. Bla....Bla....Bla...Bla....

Uwaaaa....nervous....macam nak ke Planet Marikh la pulak gayanya.
Aku akan jadi Alien di tempat baru....huhu...

Dari ICU ke BPA, dah lupa mcm mana perasaan mula² ke tempat baru...dah lupa..uwaa...nervous..

Now...BPA ke KPWKM (fuyoo,pjgnya nak kene taip 'huruf'..dulu 3 huruf, nanti..1..2..3..4..5..5 patah perkataan!)...hehe..."hek eleh, patah perkataan pun nk bikin havoc..haha" kata hati ku.

Ya Allah..
Permudahkan dan berkati hidupku dan kerjaya ku di tempat baru nanti. Amin.

Shout out loud... "tolonggggg.....nervous......"

Tuesday, September 11, 2012

Lambatnye gaji gomen!!


Hari tu bagi gaji awal sgt...(untuk raya katanya)....
Sekarang...kan dah kene ikat perut...huhu...
yg berjimat a.k.a kedekut ni pun terasa beban..
ini kan pulak si kaki boros time raya aritu..aiyoo..
padan muka ku..

Lambat sungguh gaji bulan 9 ni nak masuk...

Tiap² hari pangkah di kalendar...hehe..
uiii...jgn le buat gini gomen oiiii....
seimbangkanlah tarikh pembayaran gaji tu,
supaya tak terasa bebenor lamanye tak berduit..huhu.

*Harap² bertambah la rezeki masuk lepas semua org dpt gaji bln 9 nnti..aminn*

Wednesday, September 5, 2012

Business ohhh business...maju lah kamu... success la daku....


Subahanallah...dugaan...dugaan..

Masa time bulan pose hari tu bukan main rancak org membeli...
hati gembira...banyak permintaan...ramai yang membeli...ke pejabat pos je keje tiap hari..
nampak la jugak sinar masa depan perniagaan ni...
Alhamdulillah :)

Raya pun tiba.....
shhh...bunyi cengkerik...sunyi....senyap...facebook ku Butik Baju Kanak-Kanak suram je..
ku cuba buat blog....ini hasil blog ku SW Enterpirse *Butik Pakaian Kanak-Kanak* saling tak tumpah seperti facebook ku...
mungkin rindu agaknya pos ofis tu akan kehadiranku (ehem...perasan tan)...
tiada jualan...tiada permintaan...
kabur...macam mana agaknya masa depan perniagaan ini?

Alhamdulillah..
takpe lah...mungkin ada rezeki tu...sabar ye diriku.

Alhamdulillah lagi...kerana ada suami di sisi.
susah nak bertahan tanpa penyokong dan penenang di sisi.
kata-kata semangat dari si suami...pembakar semangat si isteri ...(aisheh...jiwang beb..aww).
Restu suami dah dapat, restu mak ayah pun dah dapat.
Sokongan dan dorongan dari adik beradik dan ipar duai pun tak henti diterima.. (along,abg shahril,abg,kak fathiyah dan adik).
Terima kasih keluargaku yang dikasihi (seriously love u all).
Hanya Allah dapat membalas budi baik kalian semua yg kusayangi :)

Bukan senang nak bertahan...
Tapi bukan susah nak give up.

Chaiyok to me...chaiyok.... ^_^

p/s:
Ni facebook ku : http://www.facebook.com/kedai.bajubayi
Ni blog ku : http://suwansw.blogspot.com

Thank you Allah for everything.



Friday, August 24, 2012

Testing posting for 2012

Ok..testing...testing...

Saya akan update blog dengan pakaian/baju kanak-kanak (Pre-Order dan Ready Stock).

Thank you :)

Sunday, January 11, 2009

Abangku nak kahwin dah...

Cepatnya masa berlalu. Abg kesayangku dah nk kawin dah. 23 Nikah, 24 majlis kahwin sebelah perempuan, 25 majlis kahwin sebelah lelaki. Macam tak percaya. Tapi ini betul2...bukan 'cobaan'..hiks :p Ini kad diorg...cantik.






Ini lah kad diorg... ^_^ (sesuka ati aku je nk tayang kt blog ni..hehe). Mcm tak clear ar..hmm...

Oh ye, masuk cite lain. aku LULUS peperiksaan perkhidmatan awam..hehe...kepoh :p gasak la..syok sndri ni. tinggal nk p induksi umum & khusus + ujian menaip..pastu kompem la den dlm koje den ni :) yahuuuu.....


Sunday, November 30, 2008

Cuti-cuti Malaysia

Tahun ni dapat p bercuti kat 2 tempat yg best sgt...first Langkawi...great holiday. Lagi seronok kalau adik and along dapat join..satu family macam dulu p bercuti. Anywhere, I've a great time :) Lepas tu kitaorg p Bukit Merah Lake Town Resort. Dengan Mak,Ayah and Abang (org yg sama p langkawi).


LANGKAWI


Di Langkawi kitaorg duk kat Federal Holiday Villa, jauh dari jeti tp dkt dgn airport. Tapi kitaorg p sana naik kete pastu jeti, so jauh la nk ke villa. Susah gak nk cari hotel..tapi itu Langkawi.. pusing2 pun dlm pulau tu gak..hehe:p Kitaorg sewa waja hitam and ronda satu langkawi...besh sgt :) P Makam Mahsuri..actually makam mahsuri dh byk berubah. Masa zaman budak2 dlu p sana cantik je tempat dia...skrg dh mcm terbiar n tertutup. Tak bebas cam dulu. Pastu p jumpa sedara mak kt sana...jual lomang..best sgt lomang nye:) Nak masuk UnderWaterWorld..but,fuhh..mahal beb..so xyah la. Tgk ikan..ape sgt la..huhu~ and then kitaorg p gunung cincang..naik kabel car....wow...best sgt...gayat gak...tinggi seh,lagi tinggi dari naik cabel car kt genting tu. Tengok 7 telaga. Tapi memandangkan cuaca agak berkabus(baru lps ujan).. so dh sampai puncak tak nampak apa kecuali kabus...huhuhu..quite sad huh:( tapi sejuk sgt..best:) I will come back to Langkawi..tak puas naik cabel car tu..n mesti nk tgk pemandangan dari atas gunung tu one day.





BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT


Hari Keluarga ofis mak (ICU) buat kat Bukit Merah. Gerak lepas ofis hour ari jumaat terus ke sana, sampai dlm kul 11mlm. Besoknya, sabtu ada mcm2 aktiviti...sukaneka, bola tampar, poco-poco and karoake. Sukaneka aku join satu game...which is..guna chopstick ambik guli msuk dlm bekas...hehehe...it was fun ok:p Lepas tu kitaorg p Bukit Merah Waterpark...memandangkn semua takmo mandi, so kitaorg x join bebdk tu terjun air, tp kitaorg p Pulau Orang Utan. Ada brapa ekor je kt pulau tu..binatang pupus la katakan..sian tinggal skit je. Ada baby org utan..so cute :) Nak ke Pulau tu kene naik bot for 15min. Pastu kitaorg p Ecopark. Yang ni best sgt2. Bagi burung mkn. Burung tu siap duk atas tgn mak n ayah..so cute. Ada rusa yg boleh pegang...wahh..i never touch dear..great experiance :) maybe not so great for others, but I don't care, it's my story..hehe:p




Great holiday. Bercuti dgn family mmg seronok..walau sibok mcm mana pun setiap org, always have time with each other. Harap dapat p bercuti lagi..akan dtg :) Tak sabar nak tunggu 2009 and says goodbye to 2008.

Sunday, September 7, 2008

Kahwin & Tunang

Cepat nye masa berlalu...


Pejam celik pejam celik......along dah kawin.....abang pulak dah tunang.


Along dah selamat di ijab kabulkan dgn Abang Shahril pada 25/7/2008..
(tarikh sama dengan birthday ayah)...
Abang pun dah selamat di tunangkan dengan Kak Fathiyah pada 30/8/2008.
nnti gambar diorang akan di upload kemudian....hehe...


Keluarga ku makin lama dah makin besar..hehe...bertambah ahli...bertambah sedara:)
Pandai along ngan abg ni carik pasangan idup yer...berkenan i...hehe..
apa-apa pun, syukur alhamdulillah utk segalanya dan semoga diorg bahagia selamanya.

Sayang along...sayang abang...^_^